Έσεις Φροντίσατε Τα Άκρα των Ποδιών σας;


Πολλές γυναίκες συχνά επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα νύχια των χεριών παραλείποντας τα κάτω άκρα, τα οποία δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι αποτελούν ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό σημείο του σώματος μας το οποίο καταπονείται ιδιαίτερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Η σωστή φροντίδα των νυχιών και των δακτύλων των ποδιών είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά κυρίως για λόγους υγιεινής. Το πεντικιούρ είναι μια βασική υπηρεσία που γίνεται πάντα από κατάλληλους και έμπειρους τεχνικούς για τα νύχια. Η σωστή φροντίδα για τα πόδια βελτιώνει τόσο την εμφάνιση όσο και την άνεση των ποδιών που είναι και το βασικότερο. Επιπλέον η επαγγελματίας μπορεί να εντοπίσει τυχόν ασθένειες ή δυσλειτουργίες των νυχιών που μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν.

Το ιατρικό πεντικιούρ περιλαμβάνει προληπτικά και για λόγους υγείας, τη περιποίηση των κάτω άκρων όπως τη φροντίδα και τη περίθαλψη των νυχιών αλλά και του δέρματος των νυχιών.
Πέραν όμως της ιατρικής προσέγγισης και επειδή τα μάτια μας έχουν δει πολλά, κορίτσια δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικό θέαμα από αυτό της σκασμένης φτέρνας. Βλέπουμε όμορφες, περιποιημένες κοπέλες με άψογο μανικιούρ και φρικτά παραμελημένα τα άκρα των ποδιών…… και αναρωτιέμαι, γιατί; Θεωρούν ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι και τόσο εμφανές ; είναι θέμα επιπλέον κόστους ; ( προτιμούν να κάνουν μανικιούρ και όχι πεντικιούρ για να μειώσουν το κόστος ).

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι θέμα νοοτροπίας, ακόμα και αν συντρέχουν οικονομικοί λόγοι η γυναίκα που είναι κοκέτα θα βρει τη λύση, γιατί κατανοώ ότι δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ευεργετικές ιδιότητες ενός πεντικιούρ σε κάποιο στούντιο αισθητικής, ωστόσο μπορούμε στο σπίτι μας να ξεκουράσουμε και να φροντίσουμε τα πόδια μας βουτώντας τα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό σαπούνι και κάποια άλατα. Μπορούμε να τρίψουμε τις φτέρνες μας με μια ράσπα και να τις ενυδατώσουμε με κάποια κρέμα που έχουμε στο σπίτι μας, είναι εύκολο να κόψουμε τα νύχια μας, να τους δώσουμε σχήμα με μια λίμα  και να τα βάψουμε ένα χρώμα της αρεσκείας μας, με αυτό τον τρόπο μεταμορφώνουμε τα άκρα μας τόσο απλά - ας το δούμε και σαν ψυχοθεραπεία, αστειεύομαι.

Για μια πιο « βαθιά » περιποίηση σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθούμε στους ειδικούς που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την αισθητική και την υγιεινή των ποδιών μας, όμως πάντα υπάρχουν λύσεις….











πηγη:crocus