Η επίσκεψη για μανικιούρ-πεντικιούρ θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Είτε πηγαίνεις με παρέα, είτε με τις φίλες σου για μαζική χαλάρωση, θα πρέπει σίγουρα να γνωρίζετε τους σωστούς τρόπους επικοινωνίας, η ευγένια και ο σεβασμός είναι το κλειδί για όλες τις σωστές σχέσεις.
 
Σίγουρα θα υπάρξουν άβολες στιγμές για εσένα και την τεχνικό, όμως αυτό δεν πειράζει, καθώς συμβαίνει. Δες λοιπόν τι πρέπει να προσέχεις για να απολαύσεις την τέλεια εμπείρια, αλλά και να χαρίσεις στην τεχνικό μια ευχάριστη ώρα εργασίας.


 


Είναι αγενές να μιλάς στο τηλέφωνο;
Πολλές φορές, μπορεί να γίνει. Δεν είναι λίγες οι τεχνίτριες που προτιμούν η πελάτισσα να μην είναι διαρκώς «κολλημένη» με το κινητό της, καθώς έτσι δεν απολαμβάνει την χαλαρωτική εμπειρία. Όλοι έχουμε παρατηρήσει περιπτώσεις, όπου άνθρωποι μιλάνε στο τηλέφωνο δυνατά με συνέπεια να τους ακούνε όλοι, ή ακόμα όταν μιλάνε επί ώρες στο τηλέφωνο: προσωπικές συζητήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο εσένα.  Υπάρχουν ώρες για όλα κορίτσια! Εξάλλου, η τεχνικός θα σας κάνει ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του μανικιούρ, στις οποίες πρέπει να απαντάτε, για να καταλάβει τι ακριβώς θέλετε.


Αν τελικά δεν σου αρέσει το μανικιούρ, τι γίνεται;
Αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη υπόθεση, για την οποία πρέπει να ενημερώνετε άμεσα την τεχνίτρια, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να κάνει ξανά όλο το μανικιούρ από την αρχή, καθώς έτσι καθυστερεί και η ίδια με το επόμενο ραντεβού της. Καλό θα ήταν να το επισημαίνετε από την αρχή, ακόμα και από την πρώτη στρώση. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να διορθωθεί αργότερα.


Είμαι κρυωμένη και θέλω να παω για μανικιούρ-πεντικιούρ
Κατά τη διαδικασία του μανικιούρ, ή του πεντικιούρ, έρχεστε πολύ κοντά με την επαγγελματία και πρέπει να συμπεριφέρεστε με τυπικό τρόπο, όπως άλλωστε κάνει και εκείνη απέναντι σας. Πρώτα απ’όλα πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας και να ενημερώσετε την τεχνίτρια ότι είστε κρυωμένη – δεν σας φταίει η καημένη να κρυώσει! Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζει και εκείνη πως να συμπεριφερθεί. Να καλύπτετε πάντα τον βήχα και τα φτερνίσματα με το χέρι.
 

Πρέπει να δώσω φιλοδώρημα αν άργησα στο ραντεβού;
Η καλύτερη τακτική για αυτό, είναι να κάνετε πρώτα ένα τηλεφώνημα για να ενημερώσετε ότι θα αργήσετε λίγο, έτσι ώστε και η επαγγελματίας να φτιάξει τον χρόνο της. Όσο για το μπουρμπουάρ, καλό θα ήταν να δώσετε κάτι παραπάνω στο τέλος (ειδικά αν θέλετε να χτίσετε καλή σχέση), καθώς αυτό θα εκτιμηθεί. Με αυτόν τον τρόπο αν τα δυο άκρα τηρούν τους ίδιους κανόνες, τότε η σχέση σας θα είναι καταπληκτική! Έτσι, αν έχετε χτίσει μια καλή σχέση, ακόμα και μια ώρα να αργήσετε, η τεχνίτρια θα σας βολέψει κάπου και δεν θα σας πει να κλείσετε ραντεβού για άλλη μέρα. Όλοι ευχαριστημένοι!


Πάνω απ’όλα επικοινωνία
Όπως σε όλες τις σχέσεις, το κλειδί είναι η σωστή επικοινωνία. Πάντα πρέπει να εκφράζετε κάτι που σας ενοχλεί, αλλά και να συμπεριφέρεστε σωστά. Το ίδιο ακριβώς, πρέπει να κάνει από την μεριά της και η επαγγελματίας τεχνίτρια. Αν δεν γνωρίζετε κάτι, ρωτήστε το για να το μάθετε, αυτό δεν είναι ΠΟΤΕ κακό. Αν βλέπετε κάτι που σας ενοχλεί, ή νιώθετε ότι γίνεται λάθος επισημάνετε το. Η ενημέρωση σε συνδυασμό με την ευγένεια θα σας χαρίσουν ωραίες στιγμές και κυρίως, ωραία μανικιούρ.


  





πηγη:myextension