Το καλύτερο σχήμα για τα εύθραυστα νύχια!

 Αποτέλεσμα εικόνας για squoval nails
 
Το σχήμα για τα νύχια σου μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο ή και όχι. Ποιο είναι το ιδανικό σχήμα για τα εύθραυστα νύχια; Και τι πρέπει να προσέχεις!

Είτε σου αρέσουν τα οβάλ νύχια, είτε τα τετράγωνα αν τα νύχια σου δεν είναι και πολύ υγιή, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. 

Ποιο είναι το κατάλληλο σχήμα για τα εύθραυστα νύχια σου;

 σχήμα για τα εύθραυστα νύχια

Μπορεί το σχήμα να είναι προσωπικό γούστο και επιθυμία του καθενός, αλλά αν τα νύχια σου σπάνε διαρκώς τότε πρέπει να αλλάξεις το σχήμα τους.

Μπορεί να έχεις προσπαθήσεις τα πάντα αλλά να επιμένεις στο ίδιο σχήμα και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος σου. Το καλύτερο σχήμα για εύθραυστα νύχια είναι το «squoval», δηλαδή ένας συνδυασμός τετράγωνου και οβάλ. Τα νύχια σου πρέπει να είναι τετραγωνσιμένα και οβάλ στις γωνίες, ώστε να μην σου σπάνε και να δυναμώσουν.

Γιατί είναι το καλύτερο σχήμα; Όταν τα νύχια σου είναι σε μια ευθεία στην κορυφή, τότε γίνονται πιο δυνατά και είναι πιο δύσκολο να σπάσουν από ότι όταν είναι οβάλ. Επίσης, όταν οι γωνίες είναι στρογγυλές, εξομαλύνεις τις αιχμηρές άκρες και θα αποφύγεις και τα ατυχήματα.

Και τα νύχια σου θα δείχνουν πιο όμορφα. Οπότε είναι… win-win!
Αν τα νύχια σου είναι πολύ αδύναμα ή σπάνε συχνά, τότε σου προτείνουμε να κάνεις ένα διάλειμμα από τα βερνίκια και να τα αντικαταστήσεις με ένα βερνίκι θεραπείας.

 Αποτέλεσμα εικόνας για squoval nails

Τα 4 θρεπτικά συστατικά για υγιή νύχτα

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία τόσο των νυχιών, όσο και των μαλλιών σου. Τα νύχια σου μπορεί να είναι εύθραυστα γιατί ο οργανισμός σου έχει έλλειψη από συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

Ποια είναι αυτά;

Πρωτεΐνη

Τα νύχια είναι φτιαγμένα από κερατίνη, μια πρωτεΐνη, γι’ αυτό μια διατροφή γεμάτη σε πρωτεΐνες είναι σημαντική για τη υγεία τους. Αν τρως κρέας, αυγά ή άλλες τροφές γεμάτες σε πρωτεΐνες τακτικά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Αλλά ακόμα και για εσένα που είσαι χορτοφάγος υπάρχουν λύσεις. Τροφές όπως τα φασόλια, το κινόα και υποκατάστατα του κρέατος όπως το tofu κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Αυτό εξασφαλίζει ότι έχεις μια ισορροπημένη διατροφή και παίρνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των νυχιών σου.

 Ψευδάργυρος

Η έλλειψη ψευδάργυρου στη  διατροφή σου μπορεί να είναι ένας λόγος που τα νύχια σου είναι εύθραυστα και δεν μακραίνουν. Επίσης η έλλειψή του μπορεί να δημιουργήσει και τα άσπρα σημάδια που παρατηρείς στα νύχια σου. Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο,  όπως επίσης και οι σπόροι κολοκύθας, το σουσάμι, το αρνί, το βοδινό κρέας και η βρώμη.

σχήμα για τα εύθραυστα νύχια

Σίδηρος

Δεν καταναλώνεις αρκετό σίδηρο; Αν τα νύχια σου είναι λεπτά ή έχουν γραμμές είναι συνήθως σημάδια αναιμίας ή έλλειψης σιδήρου. Κατανάλωσε λοιπόν, μεγαλύτερες ποσότητες κόκκινου κρέατος, πράσινα φυλλώδη λαχανικά  όπως το σπανάκι, και οστρακοειδή, τα οποία θα παρέχουν στο σώμα σου τον απαραίτητο σίδηρο που χρειάζεται.

Βιοτίνη

Η Β-βιταμίνη βιοτίνη προωθεί την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων και βοηθά το σώμα να μεταβολίζει τα αμινοξέα- πράγματα που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των νυχιών σου. Ένα συμπλήρωμα είναι ο ευκολότερος τρόπος να βάλεις τη βιοτίνη στη διατροφή σου, ειδικά αν σκεφτείς ότι θα πρέπει να την καταναλώνεις τακτικά για να δεις αποτελέσματα. Αλλά αν προτιμάς να την πάρεις με φυσικό τρόπο,  μπορείς να την βρεις στα αυγά,  στα δημητριακά ολικής αλέσεως και στο σολομό.








πηγη:ipop