Πώς να κάνεις σπιτικό ημιμόνιμο μανικιούρ;

  

Βαρέθηκες να βάφεις τα νύχια σου κάθε βδομάδα με απλό βερνίκι και να χαλάνε συνέχεια; Φοβάσαι να κάνεις δουλειές και να ξεφλουδίζει το βερνίκι σου;

Εμείς λοιπόν θα σου δείξουμε βήμα βήμα την διαδικασία για ένα ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι με διάρκεια 2-3 εβδομάδες. Το ημιμόνιμο έχει γίνει πλέον τάση τα τελευταία χρόνια.

 Οφέλη του ημιμόνιμου σπιτικού μανικιούρ

1. Έχει μεγάλη διάρκεια

Το ημιμόνιμο βερνίκι διαρκεί 2-3 εβδομάδες σε σχέση με ένα απλό βερνίκι που έχει 1 εβδομάδα. Αυτό συμβαίνει διότι το υλικό που χρησιμοποιείται είναι συνθετικό σκληρού πλαστικού σε υγρή μορφή και όταν έρχεται σε επαφή με την λάμπα uv η led σκληραίνει.

2. Δεν θαμπώνει

Σίγουρα θα έχεις προσέξει ότι το απλό βερνίκι σε 2 – 3 μέρες έχει χάσει την γυαλάδα του. Το ημιμόνιμο βερνίκι όμως θα σε εντυπωσιάσει με την λάμψη του όσες μέρες και αν το φοράς. Λαμπερά υπέροχα νύχια για όσο θέλεις εσύ!

3. Στεγνώνει γρήγορα

Το ημιμόνιμο μανικιούρ θα σου λύσει κυριολεκτικά τα χέρια καθώς στεγνώνει μέσα σε 2 λεπτά με το ειδικό φουρνάκι uv και 30 δευτερόλεπτα με led φουρνάκι.

 Με αποτέλεσμα να είσαι ελεύθερη να κάνεις ότι θέλεις και να μην φοβάσαι να μην σου χαλάσουν τα νύχια σου.

4. Γλιτώνεις χρήματα

Με το ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι μπορείς να γλιτώσεις χρήματα από το να πας σε μια τεχνίτρια να σου τα κάνει.

Τα υλικά και τον εξοπλισμό θα τα πάρεις μια φορά οπότε εξοικονομείς χρήματα.

 5. Δεν ξεφλουδίζει

Τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα δεν σπάνε και δεν ξεφλουδίζονται. Λόγω ότι πολυμερίζονται στο ειδικό φουρνάκι είναι πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να μην ξεφλουδίζονται.

Βήμα βήμα η σωστή διαδικασία για ημιμόνιμο μανικιούρ στο σπίτι

1. Προετοιμασία νυχιού

Με ένα ασετόν και βαμβάκι καθάρισε καλά το νύχι. Στη συνέχεια λίμαρε το φυσικό νύχι και δώσε το σχήμα που θέλεις (λίμα για φυσικό νύχι 180/240). Καθάρισε τη σκόνη με ένα βουρτσάκι νυχιών.

Πάρε ένα σπρωχτηράκι  σπρώξε τα πετσάκια προς τα πίσω καθαρίζοντας την επιφάνεια του νυχιού. Επίσης με ένα πενσάκι κόψτε τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που περισσεύουν. Πρόσεχε με το πενσάκι μην δημιουργήσεις πληγή.

 Αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς περιορίσου μόνο στο σπρώξιμο. Πάρε ένα μπάφερ και αφαίρεσε τη γυαλάδα του φυσικού νυχιού. Έπειτα σκούπισε τη λιπαρότητα με nail cleaner.

2. Base coat

Εφάρμοσε πάνω στο φυσικό νύχι μια λεπτή στρώση base coat και πολυμέρισε στη λάμπα UV για 2 λεπτά και led για 30 δευτερόλεπτα αναλόγως τη λάμπα έχεις.

3. Εφαρμογή χρώματος

Επίλεξε το χρώμα του θέλεις και πέρασε ένα χέρι χρώματος και πολυμερίσε. Στη συνέχεια πέρασε άλλο ένα χέρι και ξανά πολυμέρισε.

Επαναλάμβανε ανάλογα με την ικανότητα κάλυψης του χρώματος.

4. Top coat

 Εδώ το ημιμόνιμο μανικιούρ ολοκληρώνεται δίνοντας στο χρώμα τη λάμψη που του αξίζει! Εφάρμοσε μια στρώση top coat με γυαλιστερό ή ματ φινίρισμα αναλόγως τι θέλεις.

Ξαναβάζεις μέσα στο φουρνάκι και πολυμερίζεις. Τέλος, καθαρίζεις τα νύχια με ένα βαμβάκι ποτισμένο με αλκοολούχο λοσιόν.

Λάθη στο ημιμόνιμο μανικιούρ

1. Λάθος λιμάρισμα

Καλό θα είναι να λιμάρεις τα νύχια σου προς μια κατεύθυνση, έτσι ώστε να αποφύγεις το ξεφλούδισμα και το σπάσιμο τους των νυχιών σου.

Το λιμάρισμα προς δύο κατευθύνσεις προκαλεί φθορές και σπασίματα των νυχιών και θα πρέπει να αποφεύγεται.

2. Καθαρισμός

Καθάρισε τον λαιμό κάθε μπουκαλιού από το βερνίκι που χρησιμοποίησες για να μην κολλήσει το καπάκι και σε δυσκολέψει στο επόμενο άνοιγμα του. Αλλά ούτε να μπει αέρας και φυσαλίδες μέσα στο μπουκάλι.

Χρησιμοποίησε ασετόν και ένα βαμβάκι για το καθάρισμα. Επίσης ψέκασε στις λίμες που χρησιμοποίησες με αντισηπτικό ώστε να απολυμανθούν.

3. Χρησιμοποίησε base coat 

Πριν απλώσεις το χρώμα στα νύχια σου, φρόντισε να απλώσεις μία στρώση από τη βάση. Η βάση στα νύχια σου πριν από το βερνίκι είναι απαραίτητη.

Η βάση πριν από το χρώμα λειτουργεί ως ασπίδα ανάμεσα στο νύχι και στο βερνίκι προστατεύοντάς το νύχι από τις ουσίες του βερνικιού.

4. Εφάρμοσε σωστά το top coat

Το top coat χρησιμοποιείται για να σφραγίσει το μανικιούρ σου και να το διατηρήσει σε άψογη κατάσταση.

Σφράγισε το μανικιούρ σου κάνοντας μια επιπλέον κάθετη γραμμή στο τελείωμα του νυχιού σου η οποία θα προλάβει το ξεφλούδισμα.

 

 

 

 

 

πηγη:dynamikhgynaika



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου