Λίγα Λόγια για τα....άκρα μας

Αποτέλεσμα εικόνας για hands and feet

Μια άψογη θηλυκή εμφάνιση ολοκληρώνεται πάντα με ένα επιμελημένο μανικιούρ και πεντικιούρ. Οι άπειρες αποχρώσεις και σχέδια μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις.
 
Αρκεί να φροντίσετε να εξασφαλίσετε στα νύχια σας τη φροντίδα και τη περιποίηση που τους αξίζει. Οι ειδικοί όροι γύρω από την ανατομία των νυχιών, ίσως να μη γίνουν κατανοητοί, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα.

Η σκληρή πλάκα του νυχιού είναι αυτή που προστατεύει τα ευαίσθητα ακροδάχτυλα μας, τα οποία έχουν πολλά και υπερευαίσθητα νεύρα. Επιπλέον για την αίσθηση της αφής τα νύχια μας είναι ανεκτίμητης αξίας χωρίς αυτά η αίσθηση της αφής διαταράσσεται. Τα νύχια μεγαλώνουν αδιάκοπα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και κατά μέσο όρο 3-5 χιλιοστά. Τους θερινούς μήνες μεγαλώνουν γρηγορότερα σε σχέση με το χειμώνα, λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος. Στα χέρια τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα σ το μεσαίο δάχτυλο και πιο αργά στον αντίχειρα, ενώ στα πόδια εκείνο στο μικρό δάκτυλο του ποδιού μεγαλώνει πιο αργά απ’ όλα.

Τα άκρα μας είναι τα σημεία του σώματος μας που τώρα το καλοκαίρι έχουν τη τιμητική τους. Ας μάθουμε κάποια μυστικά για τη φροντίδα τους.

Αν τα νύχια σας σπάνε και κάνουν παρωνυχίδες μπορεί να υποφέρουν από έλλειψη βιταμίνης Α και Β – την οποία βρίσκουμε άφθονη στο συκώτι και τα πράσινα λαχανικά. Είναι μύθος ότι τα άσπρα στίγματα προκαλούνται από την έλλειψη καλσίου. Συνήθως είναι μικροτραυματισμοί στη βάση του νυχιού που βγαίνουν στην επιφάνεια και είναι σημάδι πως χρειάζεστε περισσότερο ψευδάργυρο. Εχθρός των νυχιών είναι τα δυνατά ξεβαφτικά, η κόλλα των πλαστικών νυχιών, τα ψαλιδάκια και τα πενσάκια (όταν κόβετε τα πετσάκια μόνες ), το νερό που μουσκεύει τα νύχια σε συνδυασμό με απορρυπαντικά. Τα υπερβολικά μακριά νύχια σπάνε πιο εύκολα. Αφήνουμε να μεσολαβήσει ένα διάστημα χωρίς να βάψουμε τα νύχια μας, είναι απαραίτητο καθώς έχουν ανάγκη να αναπνεύσουν κα να ξεκουραστούν για να είναι πάντα υγιή και να μη δημιουργούνται προβλήματα τόσο στην εμφάνιση τους όσο και στην υγεία τους, καταλληλότερος χρόνος ο χειμώνας.


Τώρα λοιπόν που μάθαμε τα βασικά ας δώσουμε στον εαυτό μας την ευχαρίστηση των τέλειων άκρων.










πηγη:crocus