Τα συστατικά που δεν πρέπει να έχει το μανό που χρησιμοποιείς!

Plain nails
 
Το να βρεις το ιδανικό μανό και στην ιδανική απόχρωση δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Κι αν έχεις βρει το ιδανικό χρώμα, το μανό των ονείρων σου, δεν πρέπει να δώσεις προσοχή στα συστατικά στο μανό σου;

Ένα μανό μπορεί να έχει τόσα χημικά που επηρεάζουν την υγεία σου. Φυσικά, υπάρχουν και εναλλακτικές που είναι πιο safe, αφού περιέχουν λιγότερα χημικά.

 συστατικά στο μανό σου

Υπάρχουν, όμως, μερικά συστατικά στο μανό που θα πρέπει να τα αποφύγεις και τα top 3 είναι τα formaldehyde, toluene, και dibutyl phthalate.

Γιατί;

Formaldehyde: Αυτή η χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος, ενώ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το νευρικό και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Toluene: Η εκτεταμένη έκθεση σε αυτήν την χημική ουσία μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Dibutyl Phthalate (DBP): Αυτό χρησιμοποιείται για να μην είναι το βερνίκι εύθραυστο αλλά έχει αποδειχθεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει πρόωρη εμμηνόπαυση.

συστατικά στο μανό σου

Αλλά μανό περιέχουν τα παρακάτω συστατικά που επίσης πρέπει να αποφύγεις:

 

Camphor: Πρόσφατα αποδείχθηκε πως αυτή η χημική ουσία μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο δέρμα, ενώ μπορεί να προκαλέσει ναυτία, ζαλάδες και πονοκεφάλους.

Formaldehyde resin: Δεν συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο, αλλά έχει παρατηρηθεί πως προκαλεί δερματίτιδα σε πολλούς ανθρώπους.

Xylene: Προκαλεί ναυτία, ζαλάδες και εμετό.

Triphenyl phosphate: Αυτή η χημική ουσία επηρεάζει τις ορμόνες σου ενώ είναι τοξική για τα ηπατικά κύτταρα.

Ethyl tosylamide: Αυτή η χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλεργίες .

συστατικά στο μανό σου

Parabens: Τα Parabens έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο του μαστού.

Acetone: Η συγκεκριμένη χημική ουσία θεωρείται ασφαλής αλλά αν την εισπνεύσεις μπορεί να προκαλέσει πόνο στον λαιμό και φλεγμονή.

Είναι καλό να γνωρίζεις τι περιέχει αυτό που χρησιμοποιείς και έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου, είτε πρόκειται για μανό, είτε για αλλά προϊόντα περιποίησης.









πηγη:ipop