Gel και όμορφα νύχια πάνε μαζί!

Beautiful nails

Το ημιμόνιμο gel κρατάει για εβδομάδες, επομένως είναι επόμενο οι περισσότερες γυναίκες το βρίσκουν αφάνταστα πρακτικό. Η αλήθεια είναι ότι το gel έχει τα μυστικά του για να παραμένει άψογο, χωρίς παράλληλα να αφήνει τα νύχια αδύναμα και εύθραυστα.
 
 Μάθετε λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το επόμενο ραντεβού για το τέλειο gel μανικιούρ!   

Το βράδυ πριν από το ραντεβού, απλώστε στα νύχια και τα πετσάκια μια γενναία ποσότητα από ένα ειδικό λαδάκι θρέψης.


Πριν ξεκινήσετε το μανικιούρ, άπλωστε στα χέρια σας αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30, για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την έκθεση στις ακτίνες UV που χρησιμοποιούνται για το στέγνωμα του βερνικιού.


Υπάρχουν ειδικά base coats, που δρουν παράλληλα ως θεραπεία, προστατεύοντας το νύχι από αφυδάτωση, ραγίσματα και ξεφλούδισμα. Ζητήστε από τη μανικιουρίστα σας να εφαρμόσει ένα τέτοιο, ακόμα κι αν αυτό σας κοστίσει λίγο παραπάνω.


Κρατήστε τα νύχια σας κοντά και ελαφρώς στρογγυλά. Το κοντό μήκος θα σας βολέψει περισσότερο, δεδομένου ότι θα κρατήσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Το καλό με τις στρογγυλεμένες γωνίες είναι ότι θα βοηθήσουν να αποφύγετε το ξεφλούδισμα, αφού δεν θα «πιάνονται» σε ρούχα και θα χτυπούν λιγότερο στις διάφορες επιφάνειες.


Μετά το μανικιούρ, αποφύγετε την παρατεταμένη επαφή με το νερό. Προσπάθηστε να χρησιμοποιείτε πλαστικά γάντια για τις δουλειές στο σπίτι, όπως για παράδειγμα το πλύσιμο των πιάτων.


Όσο έχετε τα νύχια σας βαμμένα, χρησιμοποίηστε ένα ειδικό λαδάκι πρωί και βράδυ και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά. Εκτός από το να κρατά ενυδατωμένα τα πετσάκια, το λάδι διαπερνά τη σύσταση του βερνικιού και θρέφει και τα ίδια τα νύχια.


Χρησιμοποίηστε buffer μια με δυο φορές την εβδομάδα για να λειάνετε τις άκρες των νυχιών και να αποφύγετε το ξεφλούδισμα.


Ό,τι κι αν γίνει, μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σας, «ξύνοντας» το βερνίκι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τραυματίσετε τα νύχια σας και θα τα καταστρέψετε. Όταν αυτά αρχίσουν να χαλάνε, απλώς κλείστε ένα ραντεβού για αφαίρεση.


Ακόμα κι αν είναι κομψό και βολικό να έχετε τα νύχια σας πάντα βαμμένα, μετά από ένα ημιμόνιμο μανικιούρ, αφήστε τα για περίπου 10 μέρες άβαφτα, εφαρμόζοντας πάνω τους μόνο μια ειδική θεραπεία ενυδάτωσης και επανόρθωσης. 


Μην παραμελείτε την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας στα χέρια σας και φυσικά μην ξεχνάτε το θαυματουργό λαδάκι για τα πετσάκια, για χρήση τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.











πηγη:myextension