Κάνε το τέλειο μανικιούρ μόνη σου!

manikiourghghss

Όρεξη για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου σίγουρα έχεις οπότε γιατί να μην δοκιμάσεις να κάνεις το τέλειο μανικιούρ μόνη σου; Ποιος θα το δει; Κανείς! Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το νόημα είναι να κάνεις κάτι ωραίο για ‘σένα που θα σου φτιάξει το κέφι.
Και που ξέρεις; Μπορεί να το βρεις τόσο εύκολο που αργότερα να σταματήσεις να το πληρώνεις!


Τι πρέπει να κάνεις:
  1. Πριν αρχίσεις το μανικιούρ στο σπίτι φρόντισε να έχεις μια πολύ καλή λίμα, μια λίμα για γυάλισμα (buffer) και ένα μικρό ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη. Προτίμησε χάρτινες ή γυάλινες λίμες που δίνουν σχήμα, αλλά δεν τραυματίζουν το νύχι.
  2. Εάν τα νύχια σου είναι ήδη βαμμένα, ξέβαψέ τα προσεκτικά με ένα ασετόν που περιέχει λάδι και δεν τα ξηραίνει. Κόψε τα στο μήκος που επιθυμείς και λίμαρέ τα ακολουθώντας το φυσικό τους σχήμα, οβάλ ή τετράγωνο. Πρόσεξε να τα λιμάρεις προς μια κατεύθυνση και όχι μπρος πίσω, για να μην τα σπάσεις.
  3. Μούλιασε τα χέρια σου σε μπολ με χλιαρό νερό για 10 λεπτά περίπου. Σκούπισε καλά τα χέρια σου και, αφού τους απλώσεις ενυδατική κρέμα, βάλε στα πετσάκια ειδικό λάδι ή κρέμα. Στη συνέχεια κάνε ελαφρύ μασάζ για να μαλακώσουν. Τα πετσάκια προστατεύουν τη βάση του νυχιού, γι’ αυτό μην τα κόβεις, αλλά σπρώχνε τα με ένα μικρό ξυλαράκι το οποίο έχεις τυλίξει με βαμβάκι στη μια άκρη.
  4. Γυάλισε τα νύχια με ένα buffer. Η ειδική αυτή λίμα χαρίζει ομοιόμορφη, λεία βάση για το μανικιούρ σου. Πέρασε πρώτα μια διάφανη βάση η οποία θα βοηθήσει το βερνίκι να διατηρηθεί αναλλοίωτο για περισσότερες ημέρες. Υπάρχουν, επίσης, ειδικές βάσεις που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα όπως ανομοιομορφίες, κιτρινίλες, νύχια που σπάνε ή ξεφλουδίζουν.
  5. Άπλωσε το βερνίκι σου από τη βάση προς την άκρη του νυχιού, με τρεις κινήσεις: πρώτα στο κέντρο και μετά στις άκρες. Άφησε 2-3 λεπτά να στεγνώσει το πρώτο στρώμα και πέρασε το δεύτερο. Ολοκλήρωσε το μανικιούρ σου με ένα διάφανο, σκληρυντικό βερνίκι για προστασία, λάμψη και δύναμη.









πηγη:marymary


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου