Χρώματα για τα νύχια για όλες τις εποχές του έτους

 49 Best Nail Art Trends for Winter 2020 nel 2020 | Unghie fucsia, Unghie  gel, Unghie idee

Τα χρώματα για τα νύχια είναι σαφώς πάμπολλα. Ανοιχτές αποχρώσεις, σκούρες αποχρώσεις, ζωηρά χρώματα, βαθιά χρώματα. Δεν υπάρχει απαραίτητα κάποιος κανόνας που να αναφέρει ρητά ποιο χρώμα πάει σε ποια γυναίκα ή σε ποια επιδερμίδα ή σε ποια εποχή του χρόνου. Όμως, τυπικά, η μόδα φαίνεται να προσδιορίζει μια παλέτα χρωμάτων που τον τελευταίο καιρό βρίσκονται ψηλά στις τάσεις της.

Στο παρόν άρθρο, θα δούμε μια ευρεία γκάμα για χρώματα για τα νύχια. Αποχρώσεις που μπορούν να ταιριάξουν καλύτερα για την άνοιξη και το καλοκαίρι· αποχρώσεις που είναι προτιμότερες για το φθινόπωρο και το χειμώνα· αποχρώσεις που είναι εξίσου ταιριαστές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Χρώματα για τα νύχια που προτείνονται κυρίως για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα

1) Μεταλλικές αποχρώσεις

νύχια μεταλλικές αποχρώσεις

Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πρόταση σχετικά με τα χρώματα για τα νύχια κατά το Χειμώνα και το Φθινόπωρο είναι τα μεταλλικά. Παρατηρώντας το σχετικό φωτογραφικό υλικό, είναι εύκολο να διαπιστώσεις κανείς τη διαφορετικότητα του συγκεκριμένου στυλ.

Νύχια βαμμένα με ένα ή και περισσότερα μεταλλικά χρώματα υποδηλώνουν τόλμη, καλή και παιχνιδιάρικη διάθεση, οπότε γιατί να μην τα δοκιμάσεις;

Αυτό που θα χρειαστεί να προσέξεις είναι το υπόλοιπο outfit: εάν πρόκειται για βραδινή έξοδο, μπορείς να συνδυάσεις μεταλλικά βαμμένα νύχια χεριών με το ίδιο ή διαφορετικό χρώμα τσαντάκι ή ακόμα και μπλούζα ή φόρεμα διαμορφώνοντας έτσι ένα αστραφτερό και τολμηρό look. Στην περίπτωση, όμως, που διατηρείς τέτοια χρώματα στα νύχια σου κατά τις πρωινές ώρες, προτίμησε τα ρούχα σου να είναι μονόχρωμα ή να συνδυάζουν μέχρι δύο κλασικά χρώματα (μαύρο – άσπρο για παράδειγμα), ενώ μεγάλα ρολόγια και βραχιόλια απαγορεύονται.

2) Σοκολατί

νύχια σοκολατί

Είναι ένα θερμό χρώμα που εναρμονίζεται άρτια με το Φθινόπωρο, μπορεί όμως να φορεθεί και το Χειμώνα. Είναι ένα χρώμα πλούσιο, ιδιαίτερο, όχι μουντό όπως το κλασικό καφέ. Είναι, επίσης, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα νύχια των γυναικών, παρόλο που μπορεί να υποστηριχθεί από όλες τις ηλικίες. Ένα ακόμη θετικό σημείο του είναι το γεγονός πως συνδυάζεται πολύ όμορφα και ζεστά με τα πλεκτά πουλόβερ!

3) Το πράσινο της ελιάς

νύχια πράσινο της ελιάς

Τα περισσότερα σκούρα χρώματα για τα νύχια είναι okay για τη θερινή εποχή. Παρακάτω, λόγου χάρη, θα δούμε τις σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόχρωση που αναφέρουμε εδώ, είναι το κάτι άλλο! Το πράσινο χρώμα της ελιάς ή αλλιώς λαδί είναι εξαιρετικά σπάνιο, οπότε σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Χωρίς να είναι παράλληλα έντονο ή κουραστικό στο μάτι. Και δίχως να προκαλεί «ανακατωσούρα» στο υπόλοιπο outfit. Ίσα – ίσα που εναρμονίζεται με αυτό αρκετά εύκολα. Π.χ. με ένα τζιν, μαύρα μποτάκια, πουλοβεράκι και ημίπαλτο ή δερμάτινο jacket. Αλλά και με κάθε office look, φυσικά και με το smart business look.

4) Ανοιχτό γκρι

νύχια ανοιχτό γκρι

Αν δε θέλεις να επιλέγεις συνέχεια σκούρα χρώματα κατά το χειμώνα, υπάρχει η λύση του ανοιχτού γκρι χρώματος. Μια εξαιρετική λύση για πολυάριθμους λόγους, όπως για το γεγονός ότι δεν έχει ηλικιακό όριο ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για όλη την ημέρα, ενώ μπορεί να υποστηρίξει μια χαρά κάθε είδους ντύσιμο.

Αν λατρεύεις το λευκό χρώμα, αξίζει σίγουρα να το «σπάσεις» δοκιμάζοντας το ανοιχτό γκρι στα νύχια σου. Πιστεύουμε ότι θα το λατρέψεις κι αυτό!

5) Σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου

νύχια σκούρα κόκκινα

Από τα κυρίαρχα χρώματα κάθε φθινοπωρινή – χειμερινή σεζόν, είναι το βαθύ κόκκινο και συγγενικές αποχρώσεις του. Το μπορντό για παράδειγμα.

Οι σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου αναδεικνύουν τα άκρα μας. Συνδυάζονται άψογα με αρκετές εμφανίσεις την εποχή αυτή, με διαφορετικά στυλ και σε διαφορετικές περιστάσεις. Ταιριάζουν σε όλα τα μήκη και σχήματα, κυρίως όμως στα κοντά φυσικά νύχια.

6) Μωβ

νύχια μωβ

Πρόκειται για μια σκούρα και βαθιά απόχρωση, που ταιριάζει υπέροχα με τα χειμωνιάτικα και φθινοπωρινά outfits. Εμπεριέχει το κόκκινο χρώμα, όμως το μωβ αποτελεί ένα ξεχωριστό χρώμα από μόνο του. Όπως και οι σκούρες αποχρώσεις του κόκκινου, έτσι και το μωβ μπορεί να φορεθεί σε πολλές και διαφορετικές περιστάσεις. Να εναρμονιστεί εξίσου με όλα τα μήκη και σχήματα στα νύχια, δίνοντας ένα διαφορετικό ύφος στο καθένα. Για καθημερινή χρήση του, πάντως, ειδικά εάν πρέπει να βρισκόμαστε σε ένα πιο καθορισμένο εργασιακό ή μαθητικό περιβάλλον, προτείνεται φυσικά σε κοντά νύχια, στο φυσικό τους σχήμα.

Συμβουλή: Μη συνδέεις τα κοντά και φυσικά νύχια με τα απεριποίητα! Μπορούμε να περιποιούμαστε τα νύχια μας ενώ τα διατηρούμε στο φυσικό τους μέγεθος. Σημαντικό είναι να προσέχουμε τα πετσάκια σε αυτή την περίπτωση. 

Χρώματα για τα νύχια που προτείνονται κυρίως για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι

1) Αποχρώσεις του ροζ

νύχια ροζ

Κατεξοχήν καλοκαιρινό κι ανοιξιάτικο, το ροζ και οι διάφορες συγγενικές αποχρώσεις του είναι σταθερά από τα ευρύτερα επιλεγόμενα χρώματα για τα νύχια.

Ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες, ανάλογα πάντα με το πόσο έντονο ή ήπιο είναι. Πηγαίνει τόσο σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες όσο και σε σκουρόχρωμες / μαυρισμένες. Χαρίζει extra θηλυκότητα, νεότητα, κομψότητα, γλυκύτητα και φρεσκάδα.

Ακόμα και για τα κορίτσια μικρής ηλικίας που θέλουν τώρα να ξεκινήσουν να κάνουν τις πρώτες τους απόπειρες μανικιούρ ή πεντικιούρ, οι απαλές ροζ ή μεσαίες ροζ αποχρώσεις είναι ιδανικές.

Όσον αφορά στο έντονο φούξια χρώμα αποτελεί από μόνο του ένα «αξεσουάρ» στην εμφάνιση. Οπότε μην είμαστε υπερβολικές με τα κοσμήματα στα χέρια όταν έχουμε ένα τέτοιο χρώμα στα νύχια μας. Επίσης, το neon έντονο ροζ χρώμα βρίσκεται πολύ συχνά μεταξύ των κορυφαίων τάσεων της μόδας για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι. Αναδεικνύει απίστευτα το καλοκαιρινό μαύρισμα!

2) Κίτρινο χρώμα

νύχια κίτρινα

Ένα χρώμα ιδιαίτερο, ξεχωριστό, που σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο. Ένα χρώμα φρέσκο και ζωηρό, που αναμφισβήτητα αρμόζει στην εποχή της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Ένα χρώμα που τονίζει και κοσμεί όχι μόνο τα δάκτυλά μας, αλλά και ολόκληρη την εμφάνισή μας. Μπορεί να ταιριάξει άψογε με κάθε στυλ και look – από το πιο casual ή denim πρωινό έως το πιο επίσημο και βραδινό.

Να προσθέσουμε, επίσης, πως με το καλοκαιρινό μαύρισμα, το χρώμα αυτό στα νύχια είναι φανταστικό!

3) Γαλάζιες και ανοιχτές μπλε αποχρώσεις

νύχια γαλάζια

Εμπνευσμένοι προφανώς από τα χρώματα που μπορεί κανείς να δει στις θάλασσες και τους ωκεανούς, οι σχεδιαστές μόδας συμπεριλαμβάνουν συχνά στις προτάσεις τους κάθε δυνατή απόχρωση του μπλε. Το θαλασσί, το μπλε του ουρανού, και οι μεταξύ τους χρωματικές διαβαθμίσεις.

Ταιριάζουν τόσο σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες όσο και σε σκουρόχρωμες ή μαυρισμένες επιδερμίδες. Μάλιστα, είθισται τα πιο ανοιχτά μπλε να ταιριάζουν περισσότερο με πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και αντίστοιχα τα σκούρα μπλε χρώματα με τις πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

4) Ροδακινί

νύχια ροδακινί

Παλαιότερες εποχές ήταν ίσως και το πιο συνηθισμένο χρώμα που έβλεπε κανείς στα νύχια χεριών και ποδιών των γυναικών. Τώρα, έχει πέσει κάπως η συχνότητα και ευρύτητα επιλογής του. Και οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας δεν το προτείνουν πλέον τόσο ένθερμα στις πασαρέλες όπου παρουσιάζουν την εαρινή collection τους.

Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως το ροδακινί είναι ένα «εύκολο» χρώμα. Μπορεί να επιλεγεί από κάθε μα κάθε ηλικία άφοβα. Σε κάθε μα κάθε περίσταση, χωρίς να φοβόμαστε μήπως δεν ταιριάξει με το ντύσιμό μας. Υποστηρίζει άρτια το πιο καθημερινό ή και αθλητικό στυλ, και με όμορφο τρόπο το πιο επίσημο look. Δε γινόταν, επομένως, να μην εμπεριέχεται στο άρθρο μας με τα σημαντικότερα χρώματα για τα νύχια.

5) Floral μανικιούρ

νύχια floral

Δεν είναι ένα ξεχωριστό χρώμα. Όμως το συμπεριλαμβάνουμε στη λίστα με τα χρώματα για τα νύχια μιας και ταιριάζει γάντι με την εποχή της Άνοιξης κυρίως. Και του καλοκαιριού δευτερευόντως.

Χρειάζεται μια κάποια δεξιοτεχνία προκειμένου να επιτύχεις ένα floral pattern σε ένα ή περισσότερα ή όλα τα νύχια σου. Πάντως, αξίζει την προσπάθεια εάν θέλεις να έχεις ένα εναρμονισμένο με τη σεζόν και up-to-date μανικιούρ. Σκέψου το!

Χρώματα για τα νύχια που στέκονται άψογα για όλο το έτος

1) Nude αποχρώσεις

νύχια nude

Τα nude χρώματα είναι full αγαπημένα από τις περισσότερες γυναίκες για ποικίλους λόγους. Είναι πολύ κοντά στους φυσικούς μας τόνους, γεγονός που έχει τουλάχιστον 2 θετικά: πρώτον, ολοκληρώνουν δίχως υπερβολές ή ρίσκο, με όμορφο, εκλεπτυσμένο και κομψό τρόπο την εμφάνισή μας· δεύτερον, ακόμη κι αν σε κάποιο σημείο χαλάσει το μανικιούρ, η «ζημιά» δεν είναι έντονη, ευδιάκριτη ούτε ενοχλητική.

Είναι από τις πιο safe επιλογές από άποψη χρώματος που μπορεί η καθεμία από εμάς να κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για οποιαδήποτε περίσταση και σε κάθε εμφάνιση. Τα χρώματα αυτά κάνουν τα νύχια να φαίνονται περιποιημένα και φροντισμένα. Chic και elegant. Ενώ φανερώνουν και μια γυναίκα με τα ίδια γνωρίσματα.

Αναμφίβολα είναι μέσα στις κορυφαίες τάσεις της μόδας σχετικά με τα γυναικεία νύχια κατά τις τελευταίες εαρινές και θερινές σεζόν. Και με την ίδια ευκολία τα εντάσσουμε κι εμείς στον κατάλογο με τα καλύτερα χρώματα για τα νύχια για όλο το χρόνο.

2) Total black

νύχια μαύρα

Μια σταθερά εμφανιζόμενη τάση. Αγαπημένο χρώμα για τις περισσότερες από εμάς. Που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον ήπιο χαρακτήρα της προαναφερόμενης πρότασης στα χρώματα για τα νύχια.

Τα βαμμένα μαύρα νύχια, τόσο στα άνω όσο και στα κάτω άκρα, επιλέγονται από πληθώρα γυναικών. Εδώ και πολλά χρόνια, γυναίκες και κορίτσια με διαφορετικά στυλ, διαφορετικούς χαρακτήρες και γούστα, βάφουν με μαύρο βερνίκι τα νύχια τους. Το κάνετε κι εσείς;

Είναι μια γενικά ασφαλής επιλογή. Μπορεί να συνδυαστεί με πάρα πολλά looks και events. Κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα, ωστόσο δεν υπάρχει περιορισμός στη χρήση του μαύρου χρώματος στα νύχια και κατά τις άλλες εποχές. Μπορεί πολύ εύκολα να ταιριάξει σε νύχια κοντά, μεσαία ή μακριά, καθώς επίσης και σε νύχια όλων των σχημάτων. Ανάλογα με το mood σας μπορείτε να κινείστε σε μακριά μυτερά μαύρα νύχια με διάφορα.  Αλλά και σε κοντά οβάλ μαύρα νύχια χωρίς πολλά – πολλά πάνω τους.

3) Το κλασικό γαλλικό μανικιούρ

νύχια γαλλικό μανικιούρ

Το κλασικό, διαχρονικό, και σταθερά εντός μόδας French manicure δεν απουσιάζει φυσικά από τις τάσεις της μόδας εδώ και πολλά χρόνια. Μπορεί να μην αποτελεί ένα από τα χρώματα για τα νύχια που έχουμε να προτείνουμε για κάθε σεζόν. Όμως, είναι σίγουρα ένας από τους all-time-classic προτεινόμενους τρόπους να φτιάξει κανείς τα νύχια του.

Ίσως και να μην υπάρχει γυναίκα που να μην το έχει δοκιμάσει στα νύχια της τουλάχιστον μία φορά. Ενώ σίγουρα είμαστε αρκετές οι γυναίκες που το επιλέγουμε επανειλημμένα στα νύχια τόσο των άνω όσο και των κάτω άκρων.

Οι λόγοι είναι πολλοί, και ενδεικτικά ας αναφερθούμε σε μερικούς: αποτελεί την εύκολη λύση για κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας, κάτι που όπως παρατηρείτε αναφέρουμε για τα περισσότερα χρώματα νυχιών που περιγράφουμε στο παρόν άρθρο. Ακόμα, δείχνει κομψά και περιποιημένα τα δάκτυλά μας. Δεν θέτει κανέναν περιορισμό στο outfit, στην ηλικία, στο πού θα βρισκόμαστε κ.λπ.. Είναι εξίσου όμορφο σε κοντά αλλά και σε λίγο ή περισσότερο μακριά νύχια, σε στρογγυλεμένα, τετραγωνισμένα, φυσικά ή μυτερά νύχια. Τέλος, δύσκολα δε θα αρέσει στους άλλους (π.χ. στο σύντροφο).

4) Πορτοκαλί

νύχια πορτοκαλί

Λιγότερο ή περισσότερο ζωηρό, το πορτοκαλί χρώμα είναι πολύ ωραία ιδέα για τις δύο πιο θερμές εποχές του χρόνου. Μπορεί να μας συνοδεύει με ευχάριστο τρόπο κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Δίνοντας μια νότα δροσιάς, παιχνιδιού, στυλ και άποψης στο look.

5) Λευκό

λευκά νύχια

Ολόλευκα νύχια είτε στα χέρια είτε στα πόδια. Είναι μία safe επιλογή για κάθε ηλικία, για κάθε προσωπικότητα, για κάθε εμφάνιση και για κάθε ώρα. Ειδικά με το καλοκαιρινό μαύρισμα, τα λευκά νύχια κάνουν θραύση!

Μερικές πινελιές από λεπτεπίλεπτα σχηματάκια / σχεδιάκια πάνω σε λίγα από τα λευκά βαμμένα νύχια σου μπορούν κάλλιστα να συμπληρώσουν όμορφα και ασφαλώς κομψότατα τα ήδη κομψό και περιποιημένο σας μανικιούρ.

6) Το απόλυτο κόκκινο χρώμα

νύχια κόκκινα

Η πιο σέξι, η πιο hot, η πιο θηλυκή πρόταση από όλες: το κατακόκκινο βερνίκι στα νύχια. Είτε στα κοντά νύχια που έχουν το φυσικό τους μέγεθος είτε στα λίγο πιο μεγαλωμένα και οβάλ είτε ακόμη και στα πολύ μακριά και μυτερά (στιλέτο) νύχια, το απόλυτο κόκκινο χρώμα είναι must.

Το χρώμα αυτό είναι ιδανικό και ταιριαστό για όλη την ημέρα, κάθε σεζόν, σε κάθε περίσταση. Μπορεί να μας βγάλει πολύ εύκολα από τη δύσκολη απόφαση τού πώς να φτιάξουμε τα νύχια μας. Ό,τι ακριβώς ισχύει και για το κόκκινο κραγιόν…!  Ενώ, φυσικά, δεν υπάρχει περιορισμός στο με τι ρούχα, αξεσουάρ κ.λπ. θα συνδυαστεί, μιας και πηγαίνει με τα πάντα, αναδεικνύοντας τα άκρα μας και τη θηλυκότητά μας.

 

 

 

 

 

πηγη:dynamikhgynaika



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου